Ediční plán

Gian Marco Griffi: Zádrhely

Co si počít s přejetým jezevcem? Dá se umřít tmou? A kam se poděly všechny světlušky? Černohumorné i poetické povídky ze svérázného kraje Monferrato.

Vyjde v březnu 2024

Cristina Cassar Scalia: Černý písek

Na Katánii se z nebe sype popel a místní oddělení vražd pátrá po totožnosti mrtvoly „holky ze šantánu“. Detektivka o tom, jak se mumie ve výtahu promění v kostlivce ve skříni.

Vyjde v červnu 2024

Paola Mastrocola: Co jsi za zvíře? Příběh opeřenkyně

Krize identity hned po narození? Pohádka o kachničce, která přijde na svět při smyku v zatáčce a musí potkat celou řadu zvířátek, aby zjistila, kdo doopravdy je.

Vyjde v květnu 2024

Alba de Céspedes: Zakázaný deník

Jedna neděle roku 1950, jedna žena středního věku, jeden sešit v černých deskách: žijeme, jak nejlépe umíme nás to naučili. Ale co když nám to nestačí?

Giulio Mozzi: Opakování

Příběhy Maria, který se neumí rozhodovat, ale dokáže přetvářet skutečnost, zasáhnou každého, kdo se nebojí nahlédnout do temnoty v sobě i kolem nás.

Zdeněk Zeman a Andrea Di Caro: Krása není na prodej

Pražský rodák, který se stal italskou fotbalovou legendou. Autobiografie vizionářského trenéra, pro něhož je sport víc radostí než povinností zvítězit.

Valerio la Martire: Milostné mámení

Sicílie léta Páně 1980: homosexualita je tabu, milování mezi muži zakázáno. Tragická love story podle skutečné události.

Marina Jarre: Vzdálení otcové

Mezi Rigou a Turínem, mezi židovským otcem a matkou protestantkou, mezi němčinou a italštinou, mezi literaturou a rodinou. Intimní život na pozadí velkých dějin.

Pier Vittorio Tondelli: Oddělené pokoje

Láska Lea a Thomase za časů aidsu. Bolestné vyprávění o milování a umírání, o obavách a touhách, které v hloubi duše prožíváme všichni.